U bent hier

Dagactiviteitencentrum

Dagactiviteiten in De Kerselaar

In het dagactiviteitencentrum bieden we een dagbesteding aan voor onze bewoners die niet gaan werken. We zoeken samen met de bewoner wat hij graag doet of wil bereiken. 

Atelierwerking

In de ateliers kunnen onze bewoners: 

  • Creëren: de bewoners maken een kwalitatief product in de bakkerij, het kaarsenatelier, het semi-industrieel atelier, het crea-atelier,…..
  • Bewegen: de bewoners gaan paardrijden, wandelen, zwemmen, pétanquen of beoefenen een andere sport.
  • Beleven: muziek maken, snoezelen, ontspannen met basale stimulatie, ….

Begeleid werk

Gebruikers van het dagactiviteitencentrum kunnen individueel op vaste momenten buiten De Kerselaar gaan werken: bv. in een taverne, in een boekhandel, bij een onthaalmoeder of bij de brandweer Ze worden daarvoor niet betaald. Het team van het dagactiviteitencentrum geeft steun wanneer dat nodig is.

Begeleide vrije tijd

Onder begeleiding kunnen gebruikers van het dagactiviteitencentrum  individueel of in groep aansluiten bij vrijetijdsactiviteiten in de buurt zoals de Sportclub Druivenstreek, de Beeldende Kunstschool in Overijse, de badmintonclub van Hoeilaart, de pétanqueclub in Duisburg…

Enclavewerking

Het dagactiviteitencentrum heeft ook een enclavewerking. In groep en onder begeleiding gaan de gebruikers gaan op vaste dagen onbezoldigd  werken (bv. in de cafetaria van het woonzorgcentrum, de jeugdverblijfcentrra De Hagaard en Kamp Kwadraat, bij 'De Kerselaar zingt' …).

Culturele projecten en activiteiten

De bewoners van De Kerselaar verblijven niet op een eiland. De Kerselaar en haar bewoners maken deel uit van de buurt, de gemeente, de streek, de regio. Vanuit de gedachte dat iedereen erbij hoort, nemen we zoveel mogelijk deel aan culturele projecten zoals Kunst Overijse, Artotheek, Spocje… en activiteiten zoals Boterhammen in het Park, Druivenfeesten…

Meer informatie over onze dagactiviteiten

Wil je meer weten over de visie en aanpak van ons dagactiviteitencentrum. Download dan de visitekst over het dagactiviteitencentrum.

Of contacteer:

Sociale dienst

02/6860520
de.kerselaar@telenet.be

o
<
>
1/1