U bent hier

Wonen bij ons

Wonen in De Kerselaar

In De Kerselaar wonen volwassenen met een beperking in kleine groepen samen in verschillende huizen. Er is in elke groep altijd minstens één begeleider aanwezig.

Ieder huis heeft een woonkamer waar de bewoners samen eten, een spelletje spelen, televisiekijken... Iedereen heeft een eigen kamer. Die mag hij of zij  naar eigen smaak inrichten. Ze biedt privacy en zelfstandigheid. De bewoner beslist zelf aan welke groepsactiviteiten hij graag deelneemt.  

De woongroep is voor de bewoners hun thuis. Het is een veilige, vertrouwde basis.  Ze voelen er zich geborgen en kunnen er zichzelf zijn. Elke bewoner draagt zijn steentje bij aan een gezellige, vriendelijke, comfortabele en vertrouwde omgeving. In een huiselijke en spontane sfeer leven de bewoners zo veel mogelijk zelfstandig. Ze krijgen verantwoordelijkheid volgens hun mogelijkheden en draagkracht. Het zorgpersoneel stimuleert de bewoners om hun vaardigheden en interesses te behouden en uit te breiden.

De Kerselaar is geen eiland. Het leven verloopt er zo normaal mogelijk. We stimuleren de contacten tussen onze bewoners en de omgeving. De bewoners gaan naar buiten en bewegen zich in de samenleving. We helpen hen om samen te leven en relaties op te bouwen met medebewoners, personeel, vrijwilligers, omgeving… Ook familie en vrienden zijn welkom in de woongroepen en nodigen we uit op feestjes. We luisteren naar voorstellen van de familie om het zorgtraject uit te stippelen en bij te sturen.

Info en contact

Wil je weten of er een plaats vrij is? Of wil je nagaan of wonen in De Kerselaar voor jou of je familielid een goede keuze is? Contacteer dan:

Sociale dienst

02/686.05.20
de.kerselaar@telenet.be

o
<
>
1/1